Tak trochu jiný výlet 8.C

2. stupeň
pátek 14.06.2024 |Jan David |Všechny aktuality

Třída 8.C má za sebou lehce netradiční školní výlet

Třída 8.C má za sebou lehce netradiční školní výlet. Původní plán byl stanovat u frýdecko-místecké přehrady Olešná, deštivé počasí však naše plány zhatilo.

Místo toho jsme se v pondělí 10. června vydali nejprve do průmyslového areálu Dolní Vítkovice v Ostravě, kde jsme absolvovali stominutovou prohlídku vysokopecního okruhu spolu s průvodcem. Měli jsme tak příležitost dozvědět se více o historii Dolních Vítkovic, výrobě surového železa a také z výšky pozorovat propršenou Ostravu z téměř osmdesátimetrové Bolt Tower.

Po návratu do Nového Jičína jsme však nezamířili domů, ale do školy. Ta se totiž stala naší noclehárnou. Užili jsme si tak odpoledne, podvečer a večer ve třídách, hráli deskovky, sledovali reprezentační fotbal i horory, ládovali se pizzou a vnímali školní atmosféru pod rouškou tmy. Spát se šlo až nad ránem, což ke školním přespávačkám prostě patří.

Druhý den ráno jsme se po snídani rozdělili na dvě skupiny – jedna se procházela, druhá se vydala doslova pod Masarykovo náměstí, do prostor místního sklepení, kde jsou organizovány populární únikové hry (exit game). V propracovaném příběhu o Petříkovi museli žáci spolupracovat, řešit logické úkoly a za velmi tíživé a realistické atmosféry dojít do zdárného konce. Z únikovky si děti odnesly opravdu intenzivní zážitek, pro některé to byl nejsvětlejší moment výletu a vyloženě si jej užívali, jiní zase ví, že děsivá únikovka už do budoucna nebude nic pro ně. Na závěr jsme si mohli prohlédnout i další sklepní prostory pod náměstím, se kterými mají organizátoři exit game ještě velké plány…

Závěrečná zmrzlina na náměstí pak společné výletové dny úspěšně zakončila. Už teď můžeme plánovat, kam se vydáme na konci deváté třídy.

Jan David, třídní učitel 8.C