Slavnost města Nový Jičín

Škola
pondělí 09.09.2024 |Rudolf Balon |Všechny aktuality

Tyršováci byli vidět na pódiu i na náměstí

Na začátku září se v Novém Jičíně již od roku 1993 koná Slavnost města, které se pravidelně aktivně účastní také žáci a učitelé ZŠ Tyršova. A nejinak tomu bylo i letos.

Oficiálnímu mottu „Nový Jičín ve světě a svět v Novém Jičíně“ odpovídalo i zaměření našeho stánku na Masarykově náměstí. Kolemjdoucí si například na panelech mohli prohlédnout fotografie z mnoha zahraničních zájezdů (a to i velmi nevšedních), které se v posledních letech uskutečnily, prověřit své znalosti u her a kvízů, nebo si za symbolickou cenu zakoupit perníčky a drobné dárkové předměty, zhotovené děvčaty ze 7.A. Výtěžek z prodeje byl věnován na podporu seniorů trpících Alzheimerovou chorobou.

Téma propojení Nového Jičína a světa samozřejmě nemohlo chybět ani na koncertu „Hudebníků z Tyršky“, který se tentokrát odehrál na nově zřízeném pódiu u Beskydského divadla. V programu se představily jak dívky z kroužku flétniček, tak děvčata a chlapci z pěveckého sboru. Početné publikum výborné výkony všech účinkujících v závěru odměnilo dlouhotrvajícím potleskem.

Máme za sebou další Slavnost města. Za to, že v ní důstojnou stopu v sobotu 7. září 2024 zanechala také naše škola, si zaslouží velké poděkování jak šikovné děti, tak jejich vyučující, kteří se podíleli na přípravě a realizaci.

Mgr. Rudolf Balon